Wat is de ‘WHY’ van de architecten van KPN ZM BO

De primeur in ons Koetshuis heeft gisteren plaatsgevonden en is toebedeeld aan Ronald van Weerlee en zijn architecten Team bestaande uit ongeveer 25 mannen, van KPN ZM Business Operations.
Zo rond een uurtje of 11.30 gisteren zagen we de eerste auto`s op het parkeerterrein een plekje zoeken, werden de eerste bakkies koffie gezet en werden de eerste voetstappen gezet door de heren in ons Koetshuis. Om 13.00 uur was iedereen gearriveerd en zijn we na een mooie inleiding van Ronald gestart met de Workshop: Jouw WHY.
Een groot gedeelte van het Team had al eerder kennis gemaakt met 1 van onze Workshops, te weten: Geluk in je werk. Met de Workshop “ Jouw WHY” ga je een stapje verder of dieper om te achterhalen wat jou drijft, waarom jij doet wat je doet en hoe dat kan bijdragen aan jouw Geluk. We zijn gestart met de bewustwording hoe wij zijn gevormd door ons verleden, waar we zijn opgegroeid en wat we mee hebben gekregen van huis uit. Belangrijk om te melden is dat er geen goed of fout is, jouw omgeving is wat jou heeft gevormd en wat jij mogelijk ook weer mee geeft aan jouw kinderen.
Zo hebben we het ook gehad over onze manieren van communicatie en de impact hiervan op onszelf en op onze omgeving. We horen, zien, voelen, ruiken allemaal op onze eigenwijze wijze en we hebben allemaal een voorkeur ontwikkeld door de jaren heen. Een voorkeur om eerst dingen te zien (visualiseren) of te horen (tonatie van de stem) of te ruiken (geur). Deze voorkeur zegt iets over hoe jij bewust wordt van een situatie, een veranderende werkomgeving of bv een opdracht van een klant.
Zo zijn we na de theorie hierover aan de slag gegaan om te bekijken wat ons voorkeur representatiesysteem is. Het overgrote gedeelte van de mannen bleek visueel te zijn ingesteld. Het is handig om dit van jezelf te weten, bewust hiervan te zijn in je dagelijks werk.

Zo hebben we ook nog aandacht besteed aan onze motivatie, is deze intrinsiek, extrinsiek en wat betekent dat voor jou? Mooi om te zien dat al deze heren echt houden van hun vak. Vakmanschap, of een mooier woord Meesterschap is zeker aan de orde bij deze heren. Dit is voor hen een vereiste om gemotiveerd te zijn in hun werk, in hun werkomgeving.
Al met al hebben we een ontzettend leuke middag gehad, met interessante discussies over: Geluk, Motivatie, Autonomie, Meesterschap en onze toegevoegde waarde hier, of waar we ook zijn.
We willen uiteindelijk allemaal waardering voor wat we doen en een bijdrage leveren aan iets waar we goed in zijn.
Zo hebben we Workshop afgerond en zijn we overgegaan tot het bevredigen van de smaak pupillen. Een wijnproeverij https://www.beaujolaiswijnen.nl/ waar de heren de gelegenheid kregen om lekkere wijnen te proeven met lekkere hapjes en als afsluiting een warm buffet in ons Koetshuis.

Ronald, Heren, Dank voor deze mooie middag en avond en tot snel in ons Koetshuis.
Marjolein